ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Cabecera Programa Adolescencia

PROGRAMA ADOLESCÈNCIA

Taller de prevenció destinat a adolescents de 12 a 16 anys que es duu a terme amb la finalitat de prevenir l'abús sexual que podrien patir i actuar davant el que puguin haver patit.

Taller

"Ens fas falta"

És un taller destinat a alumnes de 1r a 4t d'ESO en la qual es treballa a partir de casos pràctics i que inclou la projecció d'un vídeo testimonial d'abús sexual. D'aquesta manera, els adolescents aprenen què és l'abús sexual, perden la por de parlar de situacions que poden suposar un risc i adquireixen eines d'autoprotecció.

Els adolescents són una població d'alt risc susceptible de patir la violència o exercir-la sobre els altres. Són, per tant, un col·lectiu vulnerable, amb riscs que van en augment, derivats de la proliferació i desenvolupament de les tecnologies i xarxes socials, les quals propicien l'aparició de fenòmens com el ciberassetjament pedòfil (grooming) o el sèxting.

foto-adolescencia

Objectius

Prevenir les diferents formes de maltractament i abusos en els joves.
Fomentar que ells i elles siguin capaços de confiar en altres persones per demanar ajuda en els casos d'abús.
Promoure relacions afectives respectuoses i no dependents (entre iguals, entre familiars).
Educar els joves en l'ús responsable de les TIC.
Afavorir l'apoderament del menor perquè pugui adquirir unes habilitats interpersonals que li permetin desenvolupar una educació afectiva i sexual positiva.

Hi estàs interessat?

Si necessites més informació o estàs interessat a aplicar aquest programa, no dubtis a consultar-nos.